„Arendajate ja elanike huvid on omavahel vastuolus,“ ütles IRL fraktsiooni kuuluv volikogu liige Kalev Vapper.

„Regati pst 1/3/5 elamukvartali rajamine, teisiti ju 288 korteri ehitamist nimetada ei saa, on põhimõttelises vastuolus Tallinna arengukavaga 2006-2021. Kava kinnitab sõna-sõnalt, et Pirita linnaosale tagatakse aedlinnaku ilme ja loodusliku miljöö säilimine, välistades suurte korterelamute ehitamise,“ lisas Vapper ning kinnitas, et otsus on vastuolus ka Pirita linnaosa üldplaneeringuga, kus on ette nähtud mitte lubada hoonestust Pirita tee ning mere vahelisele haljasalale.

„Pirita on ja peab jääma ka tulevikus parklinnaks. Kui kõne all olev ala täis ehitada, muudab see kogu linnaosa ilmet. Tallinnas pole just palju mereäärseid alasid, mis võiksid olla kõigi linlaste ja linna külaliste ühiskasutuses, see maatükk Pirital on üks vähestest. Kas me siis tõesti ei oska sellega midagi paremat peale hakata, kui sinna korterelamud ehitada?“ ütles Vapper.

„Lisaks on oluline, et mere vahetu lähedus jääks puutumata suurtest ehitistest, eriti elumajadest,“ tõdes Vapper. „Rannik peab jääma vabaks ja ligipääsetavaks, seetõttu näeb IRL nimetatud kohal rannaalale sobivaid vaba aja veetmiseks mõeldud ehtisi.“

Vastuvõetud otsusega seoses on oodata ka lisanduvat transpordikoormust. Detailplaneeringuga kavandatavad uued äri- ja elamispinnad toovad juurde sõidukeid ja sõitjaid niigi ülekoormatud Pirita teele. Samuti on oluline saavutada ka halduskogu ning asumiseltside nõusolek.