CNN ja teised meediaväljaanded teatasid alguses ühele Iisraeli ametiisikule viidates, et limusiini tangiti bensiini asemel diisliga. Salateenistus ei tõtanud kohe neid väiteid ümber lükkama.

"Autosse pandi õiget bensiini," kinnitas aga Donovan hiljem CNN-ile.

Donovan ütles, et sõidukil ei ole diiselmootorit ja see sõidab pliivaba bensiiniga. Salateenistus on presidendi limusiinist The Beastist (Elajas) rääkides tavapäraselt kidakeelne.

Et sõiduk on ehitatud Chevrolet Kodiaki šassiile, millel on diiselmootor, võidi ilmselt arvata, et limusiin sõidab samuti diisliga. Salateenistuse teatel on diagnostika endiselt käimas.

Iisraeli amatnik jääb aga kindlalt oma jutu juurde, et limusiini tangiti vale kütusega.

Auto ei läinud käima ja see tuli kolmapäeval kella 10 ajal kohaliku aja järgi Jeruusalemma vedada. Obama, kes maandus Tel Avivis lõuna ajal, ei olnud siis veel Iisraelis. Obama sõidutamiseks võeti kasutusele teine presidendi limusiin.

„Meil oli ühe autoga mehaaniline probleem,“ ütles Donovan. „Me ei tea põhjust. Sellepärast me toomegi kohale mitu sõidukit.“

Puksiirifirma omanik, kelle masin limusiini minema viis, ütles, et USA konsulaat helistas neile ja palus sõiduki Jeruusalemma viia, sest see ei läinud käima.

Enne Obama visiite lennutatakse sihtkohtadesse tavaliselt mitmeid ametlikke sõidukeid. Presidendi limusiin on spetsiaalselt ehitatud Cadillac, mis kaalub hinnanguliselt kaheksa tonni. Limusiinist on mitmeid identseid koopiaid, millega sõidutakse Obamat ringi Washingtonis ja mujal.

Autol on teadetekohaselt tollidepaksune soomus ja kuulikindlad klaasid, uksed ja aknad, mis sulguvad gaasirünnaku puhul hermeetiliselt ning spetsiaalsed amordid plahvatuste pehmendamiseks.