Lemmingul diagnoositi juba lapsena skisofreenia ning kuna tema vanemad ei saanud vägivallahoogude all kannatava pojaga enam hakkama, pandi ta 18aastaseks saades erihooldekodusse, et ta poleks ohtlik vendadele ja õdedele, vahendas tänanane ETV saade "Pealtnägija"

Aastast 2010 elas ta Meegomäe erihooldekodus, mille tööga olid Lemmingu vanemad rahul kuni selle kuuni, kui mees kaduma läks.

Tema ema, Merike Lemming-Kors, käis poega vaatamas 6. märtsil. Kaks päeva hiljem helistas talle üks mees Ardo telefonilt ja teatas, et tema poeg tuleb varsti koju.

Erihooldekodu juhataja Kaja Solom lausus, et Ardo ärkas sel päeval halvas tujus ja teatas, et tahab ära minna. Kui teda ei lastud, hakkas ta välisust lõhkuma. Selle peale otsustasid hooldekodu töötajad, et lasevad ta uksest välja, et ta ust ära ei lõhuks. Ardo astus terve ja rahulikuna välja. Solomi sõnul oli see ainuõige otsus. Ta lisas, et patsiendil on õigus lahkuda, kui ta seda soovib.

Järgmisel päeval leidis juhuslik möödakäija Ardo surnukeha. Ta oli läinud otse läbi lumise metsa, kuni enam ei jaksanud edasi minna.

Telesaate «Puutepunkt» produtsent Tiina Kangro nimetas hooldekodu töötajate käitumist täiesti lubamatuks. Hooldekodude töötajad kas ei tunne seaduseid või manipuleerivad teadlikult, kui ütlevad, et seadus ei võimalda neil Ardo suguseid patsiente nende endi kaitsmiseks vastu nende tahtmist kinni hoida.

Kangro lisas, et me kuuleme taolistest juhtumitest vaid siis, kui patsiendil on perekond, kes temaga tegeleb. Kui patsiendil perekonda pole ja ta on vaid riigi hoole all, siis nendega juhtunud väärkohtlemisest ei tea me midagi.