„Minu isiklik seisukoht on, et see aitaks murda patiseisu ja režiimi kukutada,“ ütles Stavridis senati relvajõudude komitee küsimustele vastates, vahendab Stars and Stripes.

Vastates agressiivsema poliitika tulise toetaja, Arizona vabariiklase John McCaini küsimusele, ütles Stavridis, et allianss valmistub terveks hulgaks võimalusteks.

„Me hindame paljusid erinevaid operatsioonide võimalusi ja oleme valmis sekkuma nagu Liibüas, kui meilt seda palutakse,“ ütles Stavridis.

Stavridis ütles ka, et Türgisse sealse õhuruumi kaitseks paigutatud NATO Patriot rakettide patareid võivad, kui seda palutakse, olla võimelised tulistama alla Süüria lennukeid ka Süüria õhuruumis. Kui küsiti, kas selline samm võiks ära hoida Süüria valitsusvägede rünnakud mässuliste positsioonidele, vastas Stavridis: „Ma arvan, et lennuki allatulistamine on igal ajal tugevalt negatiivne stiimul.“

Stavridis maalis režiimi kokkuvarisemise järgsest Süüriast sünge pildi ja võrdles seda Balkaniga 1990. aastatel.

„Lõppmängu stsenaariumis peituvad suured ohud,“ ütles Stavridis ja hoiatas, et rivaalitsevad etnilised grupid võivad uue vägivallalaine valla päästa. „Ma arvan, et seal on suur potentsiaal tapatalguteks kättemaksu eesmärgil,“ nentis Stavridis.