Millised piirangud uutele parteidele täpselt kehtestatakse, pole teada. Praegu pakutakse, et neid võiks kohustada koguma 0,5 protsendi valijate allkirju või lihtsalt lubada valimistel osaleda vaid nendel, kellel on olemas esindajad munitsipaalsetes ja regionaalsetes esinduskogudes, vahendab Lenta.ru.

Lisaks sellele on ebaselge, milliseid parteisid peaks „uuteks“ lugema. Ilmselt peetakse silmas kõiki parteisid, mis on registreeritud pärast 2012. aasta juunit, kui jõustus parteide registreerimise uus kord. Praegu on Venemaal registreeritud 59 parteid.

Praegu Venemaal kehtiva seadusandluse järgi on registreeritud parteid allkirjade kogumisest vabastatud. Uus riigiduuma valimiste seadus kohustab allkirju koguma vaid neid, kes seatakse üles ühemandaadilistes valimisringkondades. Nad peavad koguma sellise hulga allkirju, mis vastab 0,5 protsendile valimisringkonnas registreeritud valijate arvust.

Uue valimisseaduse eelnõu koostati Putini korraldusel ja Putin esitas selle riigiduumale 1. märtsil. Eelnõu järgi valitakse pool riigiduumast parteinimekirjade järgi ja teine pool ühemandaadilistest ringkondadest.

Valimisliitude moodustamist seaduseelnõu ei luba. Kremlis otsustati, et iga partei peab võimu eest võitlema iseseisvalt.