Suure Teatri endine priimabaleriin Anastassia Volotškova, kes vallandati 2003. aastal väidetava ülekaalulisuse pärast, esitas sellise süüdistuse telekanali NTV saates pühapäeval, vahendab RIA Novosti.

Volotškova ütles saates „Raudleedid“, et baleriinid on talle rääkinud, et teatri kõrge ametnik sundis neid osalema pidudel, mis korraldati rikaste sponsorite jaoks.

Volotškova sõnul selgitas ametnik baleriinidele, et nad peavad minema teatud peole või banketile, mis jätkub voodis. Keeldujaid ähvardati teatripoolsete karistustega.

Suure Teatri pressiesindaja Katerina Novikova keeldus Volotškova väiteid kommenteerimast.

„Ma ei tea veel, kas juhtkond on otsustanud, kuidas reageerida saates räägitule,“ ütles Novikova.

Volotškova ennistati pärast kohtuprotsessi Suurde Teatrisse tööle, kuid ühtki rolli pole ta alates 2004. aastast saanud.

Enne telesaadet pühapäeval kutsus Volotškova Vene võime üles Suures Teatris toimuvasse sekkuma.

„Mul on küsimus riigi juhtidele,“ rääkis ta raadiojaamale Ehho Moskvõ. „Mis peab Suures Teatris juhtuma – verevalamine või sõda – et nad seda tähele paneksid?“

Jätkates sõnasõda kuulsa teatri erinevate klannide vahel, seadis tipptantsija Nikolai Tsiskaridze samas saates, kus osales Volotškova, kahtluse alla balletitrupi kunstilise juhi Sergei Filini happerünnakus saadud vigastuste tõsiduse.

Kapuutsiga mees viskas 17. jaanuaril Moskvas Filinile hapet näkku ja põgenes, mille tagajärjel sai Filin kolmanda astme põletusi.

Rünnakuga seoses on vahi all kolm meest, kelle hulgas on ka Suure Teatri balletisolist Pavel Dmitritšenko, keda politsei kahtlustab rünnaku organiseerimises.

Suur Teater sattus 1990. aastate majanduslikus pöörises allakäiguteele. Viimastel aastatel on aga Venemaa valitsus teinud teatrisse suuri investeeringuid ning teatri aastaeelarve on nüüdseks kasvanud 120 miljoni dollarini.