Ajalehe andmetel vahistati Gaidei juba 20. jaanuaril. Varsti pärast vahistamist otsustas kohus tenori vahi alla jätta. Teda süüdistatakse pettuses ja süüdimõistmise korral ootab teda ees kuni kuueaastane vanglakaristus, vahendab Lenta.ru.

Gaideid kahtlustatakse selles, et ta pettis 2008. aastal kolleegidelt raha välja. Ta tegi ettepaneku aianduskooperatiivi loomiseks Moskvast 70 kilomeetri kaugusel asuvasse Bogoslovo külla. Suvilakooperatiivi liikmeks võttis Gaidei nii ooperisoliste kui ka teisi teatri töötajaid ning hiljem kõiki soovijaid. Maatüki eest maksti Gaideile 150 000-500 000 rubla (praeguse kursi järgi 3700-12 500 eurot).

Mõne aja jooksul mingeid uudiseid ehitustegevusest ei tulnud ja 2009. aasta mais võttis Gaidei laenu uue Mercedese ostmiseks. Auto müüs ta varsti edasi ja kadus, laenuks võetud raha tagasi maksmata. Algatati kriminaaljuurdlus ja Gaidei kuulutati tagaotsitavaks. Hiljem selgus, et Gaidei elas ühes külas Rjazani oblastis ja töötas autoremondilukksepana.

Gaidei töötas Suures Teatris alates 1995. aastast. Ta laulis ooperis „Jevgeni Onegin“ Lenskit ning gastroleeris koos teatriga Euroopas ja Aasias.