Süttinud oli kolmanda korruse korteris olev köögikapp. Korteris elavale 80 aastasele vanaprouale appi tulnud ning tulekahju kustutada aidanud naaber vajas peale vingu ja suitsu sisse hingamist esmaabi. Tal lasti hingata hapnikku ning anti tervise kontrolliks üle kiirabimeedikule.

Tulekahju sai alguse äpardusest gaasiboileri süütamisel. Tiku tõmbamisel pudenes põlev tikk maha ning süütas boileri all olnud paberiprahi. Vanaproua, nähes et ta ise kiiresti leeke summutada ei suuda, kutsus appi naabri kes päästjate saabumise ajaks ka tule levikule piiri oli pannud.

Pliitide, ahjude ja muude lahtise tule allikate läheduses ei või olla paberiprahti ja muid kergesti süttivaid esemeid.

Eile kell 08.46 teatati aga suitsust Viru tänaval asuva neljakorruselise maja teisel korrusel asuva korteri põranda alt. Põranda lammutamise järel avastati umbes ruutmeetri suurune põlengukolle. Tulekahju sai esialgsel hinnangul alguse tahmapõlengust.

Laupäeval kell 14.20 nähti aga Paldiskis Põhja sadama taga jääl nelja inimest. Päästjate saabudes olid inimesed ise kaldale tulnud. Sarnased teateid said päästjad ka Tallinnast Paldiski maanteelt, Paljassaare teelt, linnahalli juurest ning Kolde puiesteelt. Kokku oli nädalavahetusel Tallinnas ja Harjumaal kuus väljakutset seoses jääle läinud inimestega. Kahel juhul oli tegemist lastega.

Piirivalve ja päästjad hoiatavad, et jääle minek on ohtlik. Rannikuäärne jää on kevadiselt ettearvamatu ja habras ning sellel jalutamine võib lõppeda jääst läbi vajumisega. Kuna koolivaheaeg on alanud peaksid vanemad lastele kindlasti selgitama, et jää ei ole mängukoht. See on lihtsaim viis õnnetuse vältimiseks.