Politsei statistika kohaselt on Tallinnas kõige rohkem perevägivalla juhtumeid Lasnamäel, mis on kõige suurem linnosa, Kesklinnas ja Põhja-Tallinnas, samas Pirital probleemi peaaegu ei ole, kirjutab ajaleht Pealinn. Ka linnaosa-eristuste põhjal võiks teha järelduse, et väiksema sissetuleku ja madalama sotsiaalse staatusega mehed peksavad rohkem kui jõukad.

"Kas see nüüd päris nii on... Kindlasti ei saa öelda, et rikas mees ei peksa naist. Ka väga heal järjel inimeste hulgas juhtub selliseid asju, niisamuti väga tuntud inimeste hulgas. Võib-olla jõukamate peretülid ei jõua lihtsalt politseisse," tõdeb Pikaro.

"Samas on sotsiaalne taust vägivaldsuse puhul loomulikult oluline tegur. Alkoholi mõõdutundetu tarvitamine on omane eeskätt sotsiaalselt madalama staatusega peredele, ning tihti kaasneb alkoholipruukimisega vägivald."

45 protsenti lähisuhtevägivalla juhtumitest lõpetatakse kas leppimise või avaliku menetlushuvi puudumise tõttu. Alustatud menetlustest jääb tõendite puudumise tõttu või muul põhjusel lahendatama 31 protsenti. Kohtusse jõuab ainult iga neljas ehk 25 protsenti, reaalse vanglakaristusega lõpeb kohtusse jõudnud juhtumitest omakorda vaid 13 protsenti.