"Jah, sellel hetkel, kui sa kandideerid ja tead, et sa oled veel kaks aastat riigikogu liige, võib tekkida see küsimus, et aga miks sa siis kandideerid. Kahe aasta pärast, kui ole enam riigikogu positsiooni, siis ongi asjakohane minna kohalikku volikokku," rääkis IRLi fraktsiooni juht Kaia Iva "Aktuaalsele kaamerale", vahendab ERR Uudised.

"Meie enamus on praegu jäänud selle praeguse korra pooldamise juurde. Ma usun, et see kord, mis praegu on, on nüüd kaasa aidanud sellele, et on kerkinud uusi poliitikuid ja tulnud juurde," rääkis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor.

Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Valdo Randpere tunnistas, et ta väga tulihingeliselt seda ettepanekut enam ei poolda, sest see on hästi Tallinna-keskne. "Ühel Tallinnast riigikokku valitud liikmel, kes tahaks olla ka volikogu liige, on see tehniliselt teostatav, aga kui minna väljapoole - võtame äärmused Saaremaa, Kagu-Eesti, Ida Virumaa -, lihtsalt füüsiliselt sa ei jõua sinna kohale," nentis Randpere.

Keskerakonna fraktsiooni liige Mihhail Stalnuhhin ütles, et Keskerakonna fraktsioon on küll seda küsimust arutanud, kuid lõplikku seisukohta neil pole.