USA president Barack Obama ei ole arvatavasti kunagi arvestanud võimalusega, et tema samasooliste abielusid toetav hoiak võiks talle terve osariigi maksma minna, kuid just seda Venemaa fundamentalistid kohtus USA-lt nõuavad.

Fundamentalistlik organisatsioon Ptšjolki (mesilased - toim.) nõuab 1867. aasta Alaska müügilepingu tühistamist ja ala Venemaale tagastamist, sest Obama väidetav plaan riigis homoabielud legaliseerida piiraks Alaska õigeusklikke, kes ei suudaks "taolist pattu iial aktsepteerida".

Jaanuaris rääkis Obama oma kõnes, et Ameerika Ühendriikides on kõik võrdsed ning kõigil on põhiseaduse järgi õigus vabadusele.

"Me ei ole rahvana küpsed enne, kui homoseksuaale koheldakse heterodega võrdselt," rääkis Obama tollal.

"Meie kohustus on kaitsta nende [õigeuslike] õigust oma usku vabalt praktiseerida - usku, mis ei tolereeri mingisugust pattu," seisis organisatsiooni Ptšjolki veebilehel.

Venemaa kohus keeldus siiski avaldust menetlusse võtmast, sest organisatsioon jättis mitmed kohustuslikud dokumendid kohtule esitamata.

Wikipedia andmetel juhtis USA riigisekretär William H. Seward 1867. aastal Alaska ostuläbirääkimisi, mille tulemusena ostis USA 30. märtsil 1867 Alaska endale 7,2 miljoni USA dollari eest (ligikaudu 113 miljonit tänapäeva dollarit), hinnaga umbes 4,74 dollarit ruutkilomeetri kohta.