Merkel ütles Chemnitzis ilmuvale ajalehele Freie Presse, et mõistab hästi, kui inimesed suudavad vaid päid vangutada mõnede palganumbrite peale, mis on täielikult proportsioonist väljas, ning soovivad, et see asi lõpeks, vahendab The Local.

„Vabas ja sotsiaalselt vastutustundlikus ühiskonnas ei saa liialdusi lubada,“ ütles Merkel.

Kõlades pigem vasakpoolse sotsiaaldemokraadina kui ettevõtjasõbraliku vaba demokraatliku parteiga koalitsioonis oleva konservatiivina, lisas Merkel, et tema arvates on väga hea, et Euroopa Liit otsib viise kontrolli suurendamiseks ettevõtete juhtide töötasude üle.

Euroopa Liit arutab praegu ettepanekuid, mille järgi antaks ettevõtete aktsionäride koosolekutele ja nõukogudele määrav sõnaõigus juhtkonna töötasu kohta.

„Kahjuks on olnud näha, et selle küsimuse jätmisest ettevõtete eneseregulatsiooni hooleks ei piisa,“ ütles Merkel Freie Pressele. „Kuigi meil siin Saksamaal on mõnevõrra erinev olukord tööliste mõju tõttu , olen ma selle poolt, et seda teemat käsitletaks Euroopa tasemel.“

Ka Eesti peaminister Andrus Ansip ütles eelmisel nädalal, et ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) uueks juhatuse liikmeks nimetatud Taavi Lauri 6500 euro suurune kuupalk ületab tema taluvusläve, mistõttu on ta valmis kaaluma riigiettevõtete ja sihtasutuste juhtide palkade piiramist.

„Kõike ei saa seadusega reguleerida, kuid praegu mulle tundub küll, et mingisugused raamid peaksime me tõepoolest ka seadusega kehtestama,“ ütles Ansip Delfile alljärgnevas videos:

.