"Keskerakonna Tallinna nõukogu otsus toetada 5 protsendiga brutopalgast erakonda kehtib juba alates 2005. aastast ning suuresti on nõukogusse kuulujad just need, kes seda tasu ka ise maksavad. See on linnajuhtide omavaheline kokkulepe, et avaliku sektori juhtivatel ametikohtadel töötajad panustavad täiendavalt erakonda,“ selgitas Toobal meediale saadetud teates.

"Tuletan meelde, et riigikogu liikmetel ja eurosaadikutel on põhikirjaline kohustus toetada erakonda 7 protsendiga brutopalgast," lisas Toobal.

Toobal rõhutas, et ajaleht Postimees väidab ekslikult, nagu keegi kaotaks ametikoha liikmemaksu tasumata jätmise pärast.

„Otto Popel lahkub ametist omal soovil ning Monica Rand liigub uuele ametikohale samuti omal soovil. Reena Tolmik ja Johannes Merilai, kellest samuti Postimees kirjutab, jätkavad oma ametikohtadel. Loomulikult tuleb aga neil oma kohustused erakonna ees tasuda ning ei saa käituda nii nagu tegid Oviir, Vakra, Laanet, Boroditš ja Toomast veel erakonnas olles, kes jätsidki oma liikmemaksud maksmata.“

Toobal oli ka nördinud, et kord meedia pahandab erakondadega, nõudes et liikmed panustaksid rahaliselt rohkem, aga kui Keskerakond sellega tegeleb ja liikmemakse kogub, siis pole ikka hästi.

Delfi ja ka teiste Eesti meediaväljaannete käsutuses on Keskerakonna peasekretär Priit Toobali kiri partei esimees Edgar Savisaarele, kus tehakse ettepanek ametist vabastada Tallinna nelja ametkonna juhid.

Toobal juhtis tähelepanu, et vaatamata korduvatele meeldetuletustele ei ole Tallinna linnavalitsuse keskkonnameti juhataja Otto Popel, Kesklinna valitsuse vanema asetäitja Reena Tolmik, mupo juhataja Monica Rand ja Tallinna abilinnapea nõunik Johannes Merilai oma kohustusi erakonna ees täitnud ning seoses sellega tegi Toobal ettepaneku kaaluda nende ametist vabastamist.