Organisatsioon on petitsiooni sõnastanud järgmiselt: "Olen vastu samasooliste isikute kooselu tunnustamisele perekonnana ja sellisele kooselule õigusliku staatuse andmisele mistahes vormis, kaasa arvatud kavandatavale "Kooseluseadusele"."

Mullu novembris alustatud kampaania lähtub püüdlusest koondada üldrahvalikku toetust perekonna institutsioonile ning väljendada vastuseisu taotlustele see ühiskonna alusinstitutsioon seadustega ümber kirjutada.

Varro Vooglaiu juhitav sihtasutus loodab petitsioonile emadepäevaks koguda enam kui 25 000 allkirja ja anda seeläbi valitsejatele selgelt mõista, et eesti rahvas peab perekonda kalliks ega nõustu selle allutamisega ideoloogilistele manipulatsioonidele.

Kampaania selgituseks rõhutavad algatajad, et nad ei eelda, et kõik inimesed nendega nõustuvad, nad tahavad loota, et inimesed, kes ei nõustu, austavad teiste õigust jääda oma seisukohtade juurde ning oma hääl ühiskonnas kuuldavaks.

Organisatsioon kirjutab oma kodulehel, et kui traditsioonilise perekonna kaitseks otsustavaid samme ei astuta, hakkab homoideoloogia pealetung Eesti ühiskonda radikaalselt ümber kujundama ja sellest ei jää puutumata mitte keegi.

Näiteks tuuakse, et lastele hakatakse rääkima homoseksuaalsest eluviisist kui igati tervest ja moraalsest eneseteostuse võimalusest ning juba praegu surutakse koolidesse ja lasteaedadesse nn sooneutraalset kasvatust, mille kohaselt on mehelikkus ja naiselikkus väljamõeldised.

Petitsiooni algatajad kardavad, et homoseksuaalse käitumise avalikku taunimist hakatakse tõlgendama vihkamise õhutamisena ja kriminaalkorras karistatava teona ning, et lõpuks antakse homopaaridele ka lapsendamise õigus.