"Sõitsime täna hommikul koos Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemäe ja abilinnapea Arvo Sarapuuga läbi linnaosa ning kuigi asjad on paranenud, siiski mitte piisavalt. Terve möödunud nädala venitati ja lasti prügil kuhjuda," ütles Savisaar Delfile.

Tallinna meer lisas, et alles pärast probleemile osutamist on firma hakanud sellega tegelema.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu teatas täna hommikul, et hoolimata suurtest prügihunnikutest Põhja-Tallinnas on linna arvates 1. märtsist Tallinna keskkonnaameti poolt rakendunud korraldatud jäätmevedu tervikuna käivitunud rahuldavalt. Vedamata jäänud konteinerite eest esitab linn aga ärimees Nikolai Ossipenko prügifirmale kahjunõuded.

Põhja-Tallinnas prügiveo hanke võitnud firma Ekovir hindas Sarapuu sõnul mõnevõrra üle ka oma võimet sujuvalt alustada tõrgeteta linnaosa teenindamist. Esimesel nädalal esines olukordi, kus jäätmevedaja ei pääsenud objektile või ei leidnud koheselt mahuteid üles ja tekkisid viivitused graafikust kinnipidamisel. Tänaseks tegemata tööd on abilinnapea väitel tehtud ja prügi veetud.

"Arvestades, et Põhja-Tallinnas ootab regulaarset tühjendamist 3700 konteinerit, neist täna 730, pean ma siiski ilmselgeks liialduseks nimetada eelmisel nädalal ligi 30 konteineri õigeaegselt tühjendamata jätmist jäätmetesse uppumiseks,“ toonitas Sarapuu.

Ent ka viivitused üksikute konteinerite graafikujärgsel tühjendamisel on lepingutingimuste rikkumine. „Selgitame välja vedaja süül tühjendamata jäänud konteinerite täpse koguse ja esitame kahjunõude,“ kinnitas Sarapuu.

Lepingujärgne trahv ühe konteineri tühjendamata jätmise eest on 50 eurot.