Vakra sõnul on kaheldav, et koostöölepe Brasiilia väikelinnadega parandaks turismialast või majandusalast koostööd ühe Tallinna linnaosa ja Brasiilia põllumajandusliku piirkonna väikelinna vahel.

"Aga kindlasti mõjub positiivselt see linnaosa juhtide puhkuse- ja turismialasele koostööle," vastas Vakra Delfi palvele kommenteerida Erki Korbi hiljutist koos elukaaslasega tehtud reisi Brasiilisse.

"Konkreetset koostöötöölepingut Brasiilia sõpruslinnaga ma näinud ei ole ja ei tea, missugustes punktides kokku lepiti ja milline kasu sellest võiks tulla Nõmme linnaosale," tunnistas Vakra ja lisas samas: "Võib-olla hakkavad nad vahendama Nõmme Kaljule näiteks Brasiilia jalgpallimängijaid?"

Vakra möönis, et strateegia Tallinn 2030 näeb Tallinna põhiliseks koostööruumiks ette Läänemere ruumi, kuid ka teisi Euroopa Liidu riikide pealinnu. Brasiiliat seal loetelus pole. Samuti puudub sealt Florida, kus Korp linnaosa vanema ametiajal samuti käis.

"Linnadevahelise koostöö mõte on ju selles, et rajada koostöösuheteid eri erialade inimeste ja ühenduste vahel, korraldada regulaarseid kultuuriüritusi, turismialast koostööd," arutles Vakra.

Vakra sõnul on ebaeetiline ja lubamatu käia sõpruslinnade sildi all koos elukaaslasega linnaosa rahade eest Floridas rannaliival ususeminaril.

Mullune 16-päevane lähetus Floridasse oli Erki Korbi kinnitusel väga tihe ja ta tuli sealt Eestisse ja Nõmmele tagasi heade mõtete ja ideedega.

Nõmme linnaosa valitsus kattis toona lähetusega seotud kuludest lennukipiletite hinna ja päevaraha, kokku 1164 eurot. Seekordse reisi kulud kattis Korp enda taskust.

Veebruaris Brasiilias puhkusel käinud Korp rääkis Delfile, et reisi vältel sai loodud ka töiseid kontakte, millest on tulevikus Nõmme jaoks kasu. Nii Frutali ja Pirenópolisega sõlmiti ka ametlikud koostöölepingud.