Orav ütles ETV saates "Terevisooon", et erakooli tekkimine ei ole iseenesest probleem, sest mida rohkem tugevaid erakoole tekib, seda terviklikum pilt on. Aga konkreetselt viimaste näidete puhul on probleem pigem selles, et tegutsemine pole piisavalt läbipaistev olnud.

Orava sõnul tekivad küsimused, kes on uute koolide loomise taga. "Ja kui kirjeldatakse, et see töötab n-ö sümbioosis munitsipaalkooliga, siis jääb arusaamatuks, kelle kool see siis on ning kes seal taga on, kuidas see toimub ja mida teised erakoolid teevad, et võib-olla peaks ka samamoodi tegema," vahendavad ERR uudised Orava sõnu.

Haridusministeeriumi kantsler Janar Holm ütles, et kooli koolitusloa taotlus on praegu menetlemisel ning luba veel antud ei ole. See, et õpilased on juba esimesse klassi registreeritud, on tema sõnul üks anomaalia selles protsessis.

Plaanitavasse erapõhikooli on laekunud üle 130 avalduse. Kool hakkaks tegutsema reaalkoolile antud ruumides ehk endises kesklinna politseijaoskonna majas ning väidetavalt hakatakse erapõhikoolis kasutama ka Tallinna reaalkoolis töötavaid õpetajaid.