"Tegemist on inimesega, kes on 34 aastat töötanud trammijuhina. Ta on hästi väikest kasvu, rahulik ja tubli naine, kuid tema eripäraks on, et ta pole sirge rühiga - tema kehahoid ongi natuke küürus," ütles Roht Delfile.

"Kohtusime täna selle trammijuhiga ja kuulasime ära ka tema enda selgituse, mis 8. märtsi hilisõhtul väidetavalt toimus. Trammijuhi sõnul oli värskelt sadanud lund, trammirööpad olid libedad ning ta sõitis väga ettevaatlikult. Juhi sõnul võis tramm kohati jõnksutada," andis Roht edasi trammijuhi selgitused.

"Kodanik, kellele tundusid tema sõidustiil ja kehaasend olevat imelikud, pöördus trammijuhi poole ja trammijuht kuulas oma sõnul kodaniku rahulikult ära. Trammijuht väidab, et tema reisijatega põhimõtteliselt kunagi vaidlusse ei lasku, lisaks ei räägi ta ka kõige paremini eesti keelt," sõnas Roht.

"Trammijuhi vahetus algas sel päeval 15.46 ja kestis 00.20-ni. Ta ei olnud üleväsinud ja kindlasti mitte purjus," kinnitas ta.

"Me täname sõitjat tähelepanelikkuse eest, kuid antud juhul oli ilmselgelt tegemist teineteise valesti tõlgendamise ja mittemõistmisest tekkinud arusaamatusega. Kodanik käitus selles mõttes õigesti, et kui miski tundub muret tegevat ja tundub vajalik olevat sekkuda, on alati õigem seda ka teha. Pigem küsida, tähelepanu juhtida ja rääkida, selle asemel, et ükskõikselt pealt vaadata," kiitis Roht kodanikku.

Kui videot selle kommentaari valguses uuesti vaadata, siis paraku ei mõju selgitused ikkagi väga veenvalt, sest trammijuht on nõnda "küürus", et ei suuda teed poole silmagagi jälgida.

Seda küürutamist selgitas Roht sellega, et trammijuht liivatas parasjagu rööpaid. "Trammijuhil on kabiinis vasakut kätt liivaseadeldis, mille kangist tõmmates jookseb liiv mööda toru rööbastele ja tekitab parema haardumise. Trammijuhid puistavad libedates kohtades ja eriti tõusudel trammiteele liiva," rääkis Roht.

"Kui seda asjaolu teada, on videot vaadates näha, kuidas ka see trammijuht Majaka peatusest väljudes tõmbas kangi, küünitas selleks kõvasti allapoole ja tõusis pärast jälle üles."