"Kõike ei saa seadusega reguleerida, kuid praegu mulle tundub küll, et mingisugused raamid peaksime me tõepoolest ka seadusega kehtestama,“ kommenteeris Ansip neljapäeval EASi uuele juhatuse liikmele Taavi Laurile 6500 eurose kuupalga määramist.

Randpere leidis, et turumajanduses ei saa välistada, et juhile tuleb maksta kõrget palka ja seda ei tasu pidurdada mingite mehhaaniliste piirangutega.

Lisaks juhtide palkade piiramisele kõlab avalikkuses Randpere sõnul ka nõudeid, et riigiettevõtete ja sihtasutuste nõukogudesse ei tohiks kuuluda poliitikuid. "Enamasti on aga poliitikud palgatõusu pidurdamise soovijad. Palgatõusunõuetega on nõus pigem teised, kes ei tunne poliitilist vastutust ja survet," lausus Randpere.

Ta ise soovitas, et juhtidele tuleks maksa nii vähe kui võimalik, aga nii palju, kui vaja. Lisaks võiks Randpere sõnul kaaluda juhtide preemiasüsteemi muutmist senisest paindlikumaks. Sel juhul saaks juhtidele maksta väiksemat põhipalka, aga edu korral saaksid nad osa kasumist. See aitaks ka ära hoida Tero Taskila suguseid juhte, kes kohalikus mõistes ülisuure palga eest midagi vastu anda ei suuda. "Erasektoris tulevad suured palgad boonustelt. Eesmärgi ületamisel saad korralikult makstud, kui ei ületa, siis ei saa. Võibolla saad hoopis kinga," rääkis Randpere.

Eestis on Randpere sõnul ka peaministri ning ministrite palgad häbematult madalad, aga sellega ei julge keegi tegeleda.