Uue seaduse alusel on alates 1. juulist kohalikel koolinõukogudel õigus lubada koolis kanda relvi, et tagada õpilaste, õpetajate ja ülejäänud personaali julgeolek vägivaldse rünnaku korral, kirjutab uudisteagentuur CNN.

Kõik haridustöötajad peavad läbima Lõuna-Dakota relvaloa koolituse, mille sarnase läbivad ka kohalikud õiguskaitseametnikud.

Möödunud aasta detsembris kinnitas USA Michigani osariik seaduse, mis lubab kanda varjatud relva varem keelatud kohtades, nagu koolid, kirikud, haiglad ja spordistaadionid.

"Kui te vaatate massimõrvade ajalugu, siis on näha, et kõik viimase 10 aasta jooksul aset leidnud massimõrvad on toimunud relvadele keelatud kohtades," põhjendas Michigani vastutustundlike relvaomanike ühingu jurist Steve Dulan seaduse vastuvõtmist.

Jõustnud relvaseaduse kohaselt on relvadega nüüd võimalik Michiganis külastada koole, lasteaedu, haiglaid, kasiinosi ja teisi avalikke asutusi.

Otsus võeti vastu vabariiklaste enamuses olevas senatis, samal päeval, mil 27 inimest, sealhulgas 20 last, Connecticuti koolitulistamises tapeti.

USA Utah' osariigi õpetajatad said aga möödunud aastal tasuta relvakoolitust. Eripedagoog Kasey Hansen ütles, et võtaks vastu iga tema õpilastele määratud kuuli, kuid seistes silmitsi tulistajaga, kes tema klassi ähvardab, sooviks ta pigem olla võimeline vastu tulistama. Hansen oli üks 200 Utah' õpetajast, kes kogunes detsembris spordihalli tasuta tulirelvakoolitust saama.