Koduteel olnud 63-aastane Klaus-Deiter Stellmacher peatati Schweldtis Ida-Brandenburgi liidumaal eelmisel nädalal, kui ta möödus seisvast politseivärvides sõiduautost.

Kinnipidamisel osalenud viis ohvitseri süüdistasid meest kiirusepiirangu ületamises (6 km/h). Taoline piirang kehtib riigis kolmanda osapoole kindlustust (liikluskindlustus) mitte omavatele isikutele, vahendab The Local.

Elektriliste ratastoolide tootja andmetel peakski masina Shoprider 889-XLS maksimumkiiruseks olema 6 kilomeetrit tunnis.

Stellmacheri sõnul see selgitus politseinikke aga ei huvitanud ja nad käskisid tal oma teed jätkata jalgsi, rasket masinat käekõrval lükates.

Kohaliku politsei pressiesindaja Gerald Pillkuhn kinnitas mehe peatamist. "Kui ta ei tea, kui kiiresti tema masin on võimeline liikuma, on vastutustundetu lasta tal oma teed jätkata," ütles Pillkuhn ajalehele Die Welt. Siiski jääb ebaselgeks, kas politsenikud tõesti käskisid mehel oma teed jalgsi jätkata.

Tootja hiljem tehtud katsetest selgus tõsiasi, et tegelikult võimaldas ratastool sõita kuni 14 kilomeetrise tunnikiirusega. Tõenäoliselt ei olnud vanahärra sellega kursis.