30-aastane Denis võttis omaks vaid purjuspäi autojuhtimise, kuid mõrva, vägistamist ning ebaseaduslikku sissetungi ta eitas. Mõrva kohta lausus Denis, et vaid lõi kannatanut, kuid kelleltki elu ei võtnud, kirjutab BNS.

"Kohus jätkab Denisi süüasja arutamist neljapäeval tõendite uurimisega, mille järel on plaanis kuulata süüdistatavat, kaitsja taotletud eksperti ning seejärel algavad juba kohtulikud vaidlused," ütles Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots BNS-ile.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel läks 30-aastane Denis mullu ööl vastu 9. augustit külla tuttavale paarile nende Harjumaal asuvasse suvilasse. Paar ei soovinud aga Denisiga aega veeta ja seetõttu puhkes neil tüli.

Uurimisandmetel lõi alkoholijoobes Denis mehele korra rusikaga näkku ja üritas siis naist vägistada. Kui mees püüdis oma elukaaslast kaitsta, lõi Denis teda veel korduvalt rusikaga näkku, tekitades kannatanule eluohtlikke vigastusi. Seejärel vägistas Denis naise. Pärast Denisi lahkumist kutsus naine mehele kiirabi, kuid meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa ja mees suri sama päeva hommikul haiglas.

Järgmisel ööl naasis Denis suvila juurde ja tungis majja ning vägistas naise uuesti.

Politsei pidas Denisi kahtlustatavana kinni 13. augustil ja kohus võttis ta eeluurimise ajaks vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur talle süüdistuse mõrvas, vägistamises, omavolilises sissetungis ja mootorsõiduki joobes juhtimises. Nimelt selgus, et Denis oli mullu juunis kaks korda puruspäi autot juhtinud.

Süüdimõistmisel ootab varem kahel korral kriminaalkorras karistatud Denisi kuni eluaegne vangistus.