Kuigi kodutuid on olemas, ei pöörata neile erilist tähelepanu. Mõned kerjavad kusagil rahvarohketes kohtadesraha ja näiteks mõned inimesed on kindlasti nõus neile seda annetama.

Kodutule tasuks anda süüa tõesti enne kui raha. Raha eest tõmbab kodutu oma nina täis ja võib tüüdata kaasinimesi. Kui kodutul on kõht täis, siis võib ta jälle päeva kusagil urkas üle elada.

Meil on ju olemas ka palju erinevaid kaubanduskeskuseid ja seal jääb kindlasti aegunud toitu üle, mida müüa ei tohi, kuid samas süüa kõlbab. Toidupangad küll saavad neist keskustest koguda toitu, aga pole ju teada, kas see Toidupanga poolt kogutav toit ka päris abivajavate inimesteni jõuab?

Mõttekam oleks ju kaubanduskeskustel panna välja mingi eraldi konteiner ja sinna müügiks mittekõlbulikku kaupa (mis samas süüa kõlbab) ja küllap kodutud saavad sealt endile toitu valida.

Iga kodutu ei julgeks näiteks Toidupanga poolt jagatavast toidust osa saama minna. Neile on julgem viis omaette salamisi otsida kusagilt, et teised ei näeks.

Andkem siis kodututele raha asemel toitu ja pangem neile toitu ka eraldi mingisse konteinerisse võtmiseks.