Presidendi meditsiinimeeskonna anonüümsed allikad lekitasid teadetekohaselt ajalehele kinnitamata informatsiooni, mille järgi viidi Chávez tagasi Kuuba haiglasse, kus ta lõpuks teisipäeva hommikul suri, vahendab Daily Telegraph.

Väidetakse, et Chávez lahkus Venezuelast, kui avastati uus kasvaja ning sealsed meditsiinilised võimalused olid tema ravimiseks ebapiisavad.

Venezuela võimud kinnitasid aga, et Chávez viibis alates naasmisest Caracase sõjaväehaiglas, kuid mõned vaatlejad leidsid nendes väidetes nõrku kohti, näiteks puudusid tema surivoodi juures ministrid.

ABC allikad väidavad edasi, et Chávez suri teisipäeval kell 7 Kuuba aja järgi pärast seda, kui perekond oli otsustanud, et arstidel lubatakse tema elus hoidmine lõpetada.

Elushoidmisaparatuur lülitati väidetavalt välja ning pärast surma lennutati Chávez teadetekohaselt tagasi Caracasesse.

Väidetakse, et asepresident Nicolás Maduro tegeles samal ajal tähelepanu kõrvale juhtimisega, teatades kahe USA saatkonna töötaja väljasaatmisest, kui Chávezi surnukeha parajasti kodumaale toodi.

Väidetakse, et Venezuela valitsus on pikka aega varjanud Chávezi haiguse tõsidust.

Paljud vaatlejad usuvad, et Chávez suri juba mitu päeva või isegi nädalat tagasi, kuid sellest teatamisega viivitati, et koostada plaane tema surma järgseks tegevuseks.