Partei leiab meediale saadetud teates, et "kolme löögi seadus", millega president Twitteris oma diskussioonipartnerit ähvardab, oli ka osa eelmisel aastal Euroopa Parlamendi poolt tagasi lükatud ACTA-kaubandusleppest, kuid see kõrvaldati ametlikust redaktsioonist läbirääkimiste käigus.

"Euroopas on selline seadus kehtestatud Prantsusmaal, kuid seda peetakse eksituseks ning sellest drakoonilisest seadusest loobumine oli koguni praeguse president François Hollande'i valimiskampaania üks oluline osa," leiab partei.

President Ilves on partei juhatuse liikme Märt Põdra sõnul varemgi esinenud vaba infoühiskonna vaatepunktist vastakate seisukohtadega, näiteks püüdis ta mullu maikuu Diplomaatias panna ühte patta tööstusspionaaži ja netipiraatlust.

"Isiklik tsensuuriähvardus on aga enneolematu ega sobi kuidagi presidendile kultiveeritud infoühiskonna kaitsja kuvandiga," lisas Põder.

Põdra väide puudutab teisipäeval president Ilvese suhtlusvõrgustiku Twitter kontol hargnenud diskussiooni populismist ja klounidest, mille lõpetuseks kirjutab Ilves "Three strikes and you're out ("kolm lööki ja olete väljas")".