„Täna kuulati üle kannatanud,“ ütles Pärnu maakohtu esimehe abi Elo Kirsipuu Delfile. Ta selgitas, et antud kontekstis tähendavad kannatanud tapetute lähedasi.

Protsess jätkub ka homme ning viimane istung enne otsuse väljakuulutamist peaks toimuma sel reedel.

„Kuna süüdistatava ülekuulamiseks oleks ka täna aega olnud, siis tehtigi see ettepanek kohtule, kuid kuna ta keeldus ütluste andmisest, siis kohus avaldas tema eeluurimisel antud ütlused,“ rääkis Kirsipuu.

Kui eile hakkas süüalune kohtusaalis laamendama ja ägestus kinnise istungi alguses saali lubatud ajakirjanike peale, siis täna pidas ta end viisakamalt üleval. Eilne ägestumine ei avalda Kirsipuu sõnul ilmselt kohtuotsusele mingit mõju.

Protsess jätkub ning maakohtu otsust võib oodata märtsikuu jooksul, kuid kindlasti mitte enne järgmist nädalat.

Kohtualune on varemgi inimese surma põhjustanud

Süüdistuse kohaselt lõi Andres 2011. aasta novembris Audru alevikus ühes korteris korduvalt 55-aastast Karinit ja kägistas ta surnuks. Surnukeha mees tükeldas ja uputas erinevatesse veekogudesse oma elukoha lähistel.

Mullu 6. aprilli pärastlõunal tungis süüdistatav Audru kalmistu lähistel kallale 21-aastasele Erikale, et röövida temalt sülearvuti. Andres lõi naist süüdistuse järgi vähemalt ühel korral ning kägistas ta surnuks. Surnukeha tükeldas ja mattis mees mulla ja okste alla.

Varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Andres peeti politsei poolt Erika mõrvas kahtlustatavana kinni mullu 7. aprillil. Uurimise käigus selgus mehe võimalik seotus varasema Karini kadunuks jäämisega.

Mõrva eest, kui see on toime pandud julmal viisil, vähemalt teist korda ja seoses röövimisega näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Võsu on varem karistatud süütamise ja sellega inimese surma põhjustamise eest.