„Ehkki hääletus oli vastavalt nõukogu kodukorrale avalik, ei kuulu hääletamise protokoll avalikustamisele. Kui nõukogu liikmed seda ise soovivad, võivad nad oma isiklikku arvamust mõistagi avaldada,“ ütles EASi nõukogu esinaine Cinzia Siig Delfile.

Laur sattus EASi nõukogu ette nii, et moodustati komisjon, mis tegeles juhatuse liikme otsinguga ning valis välja kandidaadi, keda nõukogule esitleda. Komisjon valiski välja Lauri, keda siis tervele nõukogule esitleti. Seega piirdus nõukogu valik uue juhatuse liikme osas tema heaks kiitmise või maha laitmisega.

Eelmisel neljapäeval EASi nõukogu juhatuse liikmeks valitud Laur on praegu UniCredit Bank Baltikumi äridivisjoni juht. Talle hakatakse riigiametis maksma palka 6500 eurot kuus.

Kui hakata vaatama riigifirmade juhtide sissetulekuid, siis võib öelda, et Eesti Energia bossi Sandor Liive ligi 11 000-eurose palganumbri kõrval on Lauri oma veel üsna tagasihoidlik, kuid peaministrist ja presidendist hakkab värske EASi juht rohkem teenima. Samuti võib Laurist enam teenivad riigifirmade juhid üles lugeda ühe käe sõrmedel.

EASi nõukogu esinaine Siig ütles vahetult pärast uue juhi selgumist kommentaariks tema palganumbrile, et arvestades EASi eelarve ja organisatsiooni suurust ja vastutuse määra ning seda, et erasektori tippjuht Laur oli nõus avalikku sektorisse tööle tulema, ollakse saavutatud kokkuleppega väga rahul.

Majandusteadlane Andres Arrak on aga seda palganumbrit kritiseerinud, öeldes, et EASi juht ei tee nii kaalukaid otsuseid ega oma nii suurt vastutust, kui see palganumber eeldaks.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles kommentaariks, et sellise raha eest peab EASist hakkama tulema puhast kulda ning eksimusi ega ükskõiksust riigi raha jagamisel ei tohi enam juhtuda.