Kiirabiga haiglasse toodute arv oli 452 ehk 30 protsenti kõigist pöördumistest. Intensiivravisaalis vajas abi 47 patsienti, teatas haigla oma koduleheküljel.

Erakorralise meditsiini osakonda pöördus 148 inimest rohkem kui eelmisel nädalal, haiglaravile jäi 40 inimest enam ning intensiivravisaalis vajas poole rohkem inimesi ravi kui nädala eest.

Osakonna juhataja Kristiina Põllu sõnul tingis töömahu kasvu see, et tavapärasest suurem oli kiirabiga toodud patsientide arv.

Põllu kinnitusel jäi traumaga pöördujate arv tavapärase keskmise tasemele. Ööpäevas pöördus EMOsse 55 patsienti. Vähenemistendentsil on tema sõnul jätkuvalt ka ülemiste hingamisteede infektsiooniga pöördujate arv.

PERH palub erakorralise meditsiini osakonda pöördujatel arvestada, et kriitilises seisundis haigeid teenindatakse väljaspool üldjärjekorda ning kergemas seisundis haigete ootejärjekorrad võivad seetõttu pikeneda.

Seoses gripi ja ülemiste hingamisteede viirushaiguste levikuga Eestis ning tulenevalt vajadusest parandada haiglaravil viibivate patsientide nakkuskaitset, palub regionaalhaigla mitte külastada haiglaravil viibivaid patsiente.