Pomerantsi sõnul peab siseministeerium eelnevalt esitama neile mõne kandidaadi, sest siseministeeriumis välja valitud Priit Kama kandidatuuri pole õiguskomisjonile ametlikult esitatud. Enne komisjoni istungit tuleb kandidaati tutvustada ka riigikogu fraktsioonidele, mistõttu ei näinud Pomerants, et realistlikult oleks võimalik enne 18. märtsi politseijuhi kandidaati arutada.

Siseministeeriumi pressiesindaja Mihkel Loide sõnul ootab ministeerium, millal paneb Pomerants PPA juhi arutamise komisjoni päevakorda, et komisjon saaks jätkuvalt siseministeeriumi kandidaadiks oleva Kama sobivust arutada.

"Siseministeeriumi eesmärgiks on välja pakkuda sobiv juht ja eestvedaja PPA-le kui riigi siseturvalisuse eest seisvale suurele organisatsioonile, selle töötajatele ja kogu sisejulgeoleku olulisele valdkonnale, mitte erakondadele," kommenteeris Loide.

Praeguse justiitsministeeriumi asekantsler Kama kandidatuur kerkis PPA juhi kohale siis, kui uut juhti otsiv siseministeeriumi komisjon teatas, et avalikul konkursil viimase kolme sekka jõudnud mehed olid kõik sellele kohale sobimatud.

Kama kandidatuur tekitas aga palju paksu verd. Talle heideti ette autoritaarset juhtimisstiili ja vanglates hirmuvalitsuse kehtestamist. Lisaks opositsioonipoliitikutele on tema suhtes kriitilised ka reformierakondlased.