Aruandes antakse hinnang Läti makromajanduslike näitajate vastavuse kohta Maastrichti kriteeriumidele. Lõpliku otsuse Läti eurotsooni vastuvõtmise kohta teeb Euroopa Liidu nõukogu, vahendab Läti Delfi.

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs hoiatas ministreid, et vastu võeti ainult tehniline otsus, tegelik poliitiline otsus seisab aga veel ees ja seetõttu tuleb Lätil teha tõsist tööd Euroopa riikidega, et nad annaksid Läti vastuvõtmisele eurotsooni oma nõusoleku.

Läti peaminister Valdis Dombrovskis toetas välisministri öeldut ning märkis, et Maastrichti kriteeriumide seisukohast näeb Läti välja veenev, kuid see on alles esimene samm. Dombrovskise sõnul on Läti nii sise- kui ka välispoliitiline prioriteet järgmiste kuude jooksul selle saavutamine, et eurotsooniga ühinemiseks ei tekiks poliitilisi probleeme.

Läti saadetud kirjale kirjutasid alla peaminister Dombrovskis, rahandusminister Andris Vilks ja Läti keskpanga president Ilmārs Rimšēvičs. Läti saadab oma taotluse ära teisipäeval ning ootab positiivset vastust juuni teises pooles.