Kohtuistungi alguses saalis viibinud Delfi fotograafi sõnul oli kohtualune alguses rahulik, ent märgates endast paari meetri kaugusel olevat kaamerat muutus mees agressiivseks ja ähvardas ajakirjanikke. Mees üritas ka üle barjääri ajakirjanike suunas hüpata, kuid kohapeal viibinud politsei takistas tal seda tegemast.

Topeltmõrvas süüdistava Võsu üle peeti eelistung juba oktoobris ning siis esitas mees kolmest punktist koosneva avalduse, kus esikohale oli seatud nõudmine tagastada talle kriminaaluurimise ajal ära võetud jalatsid, riided ja muud isiklikud asjad.

Süüdistuse kohaselt lõi Andres 2011. aasta novembris Audru alevikus ühes korteris korduvalt 55-aastast Karinit ja kägistas ta surnuks.

Surnukeha mees tükeldas ja uputas erinevatesse veekogudesse oma elukoha lähistel.

Mullu 6. aprilli pärastlõunal tungis süüdistatav Audru kalmistu lähistel kallale 21-aastasele Erikale, et röövida temalt sülearvuti. Andres lõi naist süüdistuse järgi vähemalt ühel korral ning kägistas ta surnuks. Surnukeha tükeldas ja mattis mees mulla ja okste alla.

Varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Andres peeti politsei poolt Erika mõrvas kahtlustatavana kinni mullu 7. aprillil. Uurimise käigus selgus mehe võimalik seotus varasema Karini kadunuks jäämisega.

Mõrva eest, kui see on toime pandud julmal viisil, vähemalt teist korda ja seoses röövimisega näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Mees on teadaolevalt ka mõlemad kuriteod üles tunnistanud.