Enamus ligi neljasajast detsembris Türgi Vabariiki NATO missioonile Patriot-rakettide patareisid paigaldama saadetud Saksa sõdurist ütlesid, et Türgi sõdurid ei kohelnud neid kui teretulnuid ja nad olid "harva abivalmid," kirjutas ajaleht Der Spiegel laupäeval.

Mitte ainult seda -  Saksa sõdurite sõnul tundsid nad end tihti türklaste poolt tagakiusatutena, seisab reedel parlamendile esitletud raportis.

Budeswerhi ja kohaliku armee vaheline koostöö on "suuresti problemaatiline," kirjutas parlamendi ja armee kontaktisik Hellmut Könighaus.

Saksamaa sõjaväepolitsei ütles, et neil kästi hoida madalat profiili ja neil ei lubatud kanda relvi ega sõita autodega, kirjutas Könighaus.

Budeswerhi sõdurid ütlesid, et elutingimused olid vastuvõetamatud. Peakontoris asuvad tualetid olid kohati põlvini väljaheidetega kaetud ning postisaadetised viibisid. Könighaus rääkis ka mitmest sõdurite halva kohtlemisega seotud juhtumist, kirjutas ajaleht.

Saksamaa kaitseministeeriumi esindaja sõnul võtavad nad kaebusi tõsiselt ja uurivad neid.

Saksamaa, Holland ja USA paigutasid jaanuaris Türgisse igaüks kaks Patriot-raketi patareid, et toetada NATO liikmesriiki Türgit Süüriast üle piiri valguva kodusõja eest.