Ajaleht 20 Minuten teatas reedel, et kolleeg viskas Luzerni kantonis Menznaus asuva Kronospani puidutöötlemistehase 42-aastast töölist Viktor B-d tooliga vastu pead, vahendab The Local.

Tänu kolleegi tegutsemisele ei õnnestunud tulistajal rohkem inimesi tappa, teatas ajalehe allikas, kellel on kontakte Menznau tehases.

Politsei pole avaldanud, kuidas tulistaja suri, kuid teadetekohaselt lasi ta ennast maha.

Luzerni politsei kinnitas samal ajal, et tulistamise neljas ohver suri neljapäeval haiglas. Ka ülejäänud neli haavatut on raskes seisundis.

Tulistamine toimus kella 9 ajal hommikul kohvipausi ajal, kui Viktor B. hakkas seni teadmata põhjustel töökojas, koridoris ja kohvikus kolleegide pihta laskma.

Politsei teatel oli relvaks Šveitsis valmistatud poolautomaatne püstol Sphinx AT30, mida toodeti Vaud' kantonis Nyonis. Politsei pressiesindaja Urs Wiggeri sõnul ei kasutata seda relva Šveitsi sõjaväes.

Uurijad üritavad välja selgitada, kuidas tapja relva omandas. Seda pole toodetud pärast 2000. aastat.

Tulistaja oli töötanud tehases 17 aastat ning teda kirjeldati kui vaikset ja rahulikku isikut, kes pole varem vägivaldne olnud.

Šveitsi ajalehed avaldasid foto abielumehest, kes on väidetavalt Kosovo juurtega naturaliseerunud Šveitsi kodanik ja kellel on kaks last.

Kolleeg ütles ajalehele Neue Luzerner Zeitung, et mehe käitumine oli viimase aasta jooksul muutunud ja ta oli hakanud vahel omaette rääkima. „Ta oli imelik, aga me ei arvanud kunagi, et asi või selleni jõuda.“