"Evelin Ilves on tütrega koolivaheajal erasõidul, mille kulud kannab ta ise. Vastavalt seadusele saadab teda julgestuspolitseinik, kelle lähetuse eest tasub vastav politseiasutus," ütles presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert Delfile.

Seda, kui suur summma kulub presidendiprouat saatva julgestuspolitseiniku peale, politseist ei öeldud. "Turvalisuskaalutlustel ei pea politsei võimalikuks kaitsemeetmeid, sh kuluvat ressurssi, kommenteerida," ütles politsei pressiesindaja Kaarel Kuusk.

Piret Pert lisas veel, et see, kuidas iga konkreetne riik külalisi vastu võtab, sõltub selle riigi tavadest. "Evelin Ilves ei ole ise ühtegi vastuvõttu ega kohtumist palunud, küll aga on talle esitatud kutse osaleda kuberner Agnes Magpale õhtusöögil, mille Evelin Ilves vastu võttis," ütles Pert.

Presidendiproua Evelin Ilves sõitis koos tütre Kadri Keiuga eile Filipiinidele, Cebu saarele. Kohaliku turismiameti esindaja Grace Paulino ütles Cebu Daily Newsile, et tegemist on mitteametliku visiidiga, kuid plaanis on punase vaiba vastuvõtt ning tervitusõhtusöök, mille perenaiseks on kuberner Agnes Magpale.