Hagis nõuti kahjude hüvitamist summas 302 000 eurot Tallinna vanglale arvete esitamise eest juriidilise isiku tariifiga, mida RKAS pidas ebaseaduslikuks, teatas Tallinna Vesi börsile, vahendas BNS.

Veefirma teatel leidis kohus, et AS Tallinna Vesi on kohustatud täitma ning järgima Tallinna linna veehinna määrusi, millest ei tulene erandit Tallinna vanglale ega RKAS-ile, mistõttu ei olnud ettevõttel õigust ega ka võimalust osutada neile juriidilistele isikutele teenust füüsilisele isikule kehtestatud hinnaga. Vastupidine tegevus oleks tähendanud kehtivate õigusaktide rikkumist.

Kohus juhtis tähelepanu asjaolule, et RKAS-il oli võimalus taotleda Tallinna linnavalitsuselt erandi tegemist Tallinna vanglale, mida RKAS ka 2005. aastal taotles, ning kui Tallinna linnavalitsus keeldus erandi tegemisest oli RKAS-il võimalik keeldumine vaidlustada halduskohtus, mida RKAS ei teinud, märkis veefirma.

Tallinna Vee teatel esitas RKAS sarnastel alusetel mullu augustis kaebuse Tallinna linna vastu ka halduskohtule, et vaidlustada samad Tallinna linna hinnamäärused. Nii Tallinna halduskohus kui ka Tallinna ringkonnakohus jätsid RKAS-i kaebuse rahuldamata ja riigikohus ei võtnud asja menetlusse.

Kohtuotsuse peale on võimalik 30 päeva jooksul ringkonnakohtule edasi kaevata.

RKAS ei nõustu esimese astme kohtu põhjendustega ja kaalub kohtuotsuse vaidlustamist Tallinna ringkonnakohtus.