"Olen juhatuse liige olnud järjest üheksa aastat, neist kolm viimast aastat advokatuuri esimees. Ametis oldud aastad on olnud advokatuurile tegusad, oleme suutnud organisatsiooni kujundada moodsaks ja efektiivseks institutsiooniks," ütles advokatuuri esimees Toomas Vaher advokatuuri teatel.

"Viimase ametiaja algul töötasime välja pikaajalise arengukava ning advokatuuril on enam-vähem konsensusel põhinev arusaam, kuhu soovime liikuda. Üheks väljundiks ja tegevuse tulemuseks on ka 1. märtsist jõustuvad advokatuuriseaduse muudatused, mis võimaldavad advokatuuri struktuuri lihtsustada ja eksamikorraldust mõistlikumaks muuta."

"Kindlasti väärib esile tõstmist advokatuuri senisest aktiivsem ja tulemuslikum koostöö erinevate institutsioonidega, advokatuuri arvamust paljudes olulistes õiguskorra arendamise küsimustes oodatakse ja eeldatakse. Advokatuur on edasi arendanud ka üldiselt hästi toimivat riigi õigusabi süsteemi (RÕA), et tagada vähemkindlustatud inimestele õigusabi."

"Viimasele kolmele aastale tagasi vaadates tunnustan advokatuuri kantselei ja juhtorganite tõhusat tööd, organisatsioon on heas korras ning saan kerge südamega ameti üle anda järgmisele esimehele,“ ütles Vaher, kes esitab üldkogul advokatuuri juhatuse tegevusaruande.

Advokatuuri uue esimehe ning juhatuse valimisteks seatakse kandidaadid üles homme toimuval üldkogul, kus toimub ka hääletus.