Nimelt tutvustas Vaher täna riigikogule turvalisuspoliitika elluviimise möödunud aasta tulemusi, mille järel esitas riigikogu liige Peeter Võsa küsimuse selle kohta, et mis toimub uue politsei ja piirivalveameti juhi valimise ümber. Võsa nimetas seda tsirkuseks ning väitis, et esitatud kandidaat on poliitkomissar.

"Ma ei saa kuidagi nõustuda teie hinnanguga komisjonile selles küsimuses, mis puudutas kellegi olemist poliitkomissar jne. Eks need hinnangud jäävad loomulikult teie enda südametunnistusele," vastas Vaher saadikule.

Minister lisas, et justiitsministeeriumi asekantsler Priit Kama astus 1989. aasta detsembris Eesti vabanemise hakul ühe kristliku erakonna liikmeks. "Selle hingekirjas on ta olnud kogu see aeg. Ei tea mina tema mingisugusestki aktiivsest poliitilisest tegevusest," sõnas Vaher.

Lõpetuseks juhtis Vaher tähelepanu sellele, et need isikud, kes valisid välja Priit Kama kui kandidaadi, on väga lugupeetud Eesti riigi ametnikud, kes ei kuulu ühtegi erakonda.

"Hindamiskomisjoni, nagu ma ütlesin, kuulusid riigisekretär, riigi peaprokurör ja siseministeeriumi kõrged ametnikud. Ja see otsus on minu teada selgelt tehtud tema senise töökogemuse ja juhtimiskogemuse võimekuse eelduste pinnalt," kinnitas Vaher.