Paljud kõrgete kortermajade elanikud puutuvad pidevalt kokku liftidega. Paraku pole just kõikide liftide olukord kiita ning tänu sellele võib igapäevane üles alla liiklemine olla paras piin.


Tundub, et enamike Tallinna magalarajoonide lifte iseloomustab räpasus, ropud sõnad, väljaheited nurgas ning pidev hirm selle ees, et liftiga midagi juhtuda võib. Lisaks voorib öösiti ning nädalavahetustel liftiga üles alla kahtlane kontingent, kes kasutab tihti lifti kaitsvaid seinu oma mustadeks tegudeks. Olen olnud tunnistajaks nii üksikutele süstaldele lifti nurgas kui ka kahtlastele kilekotikestele. Ometi kasutavad lifti ka lapsed ning teised inimesed. Ühistud peaksid intensiivsemalt oma lifte kontrollima ning tegema midagi nende rüüstamise ja reostamise takistamiseks.


Enamikele liftidele teostatakse igal aastal tehniline ülevaatus ning sellega kaasneb ka vastav kleebis. Kuigi tehniliselt võib ühe kortermaja lift korras olla, eelistab ikkagi enamik inimesi seda mitte kasutada. Just räpasus, täissoditud seinad, puudulikud nupud ning hirm kinnijäämise ees on need, mis sunnivad tihti treppe kasutama. Paljud liftid on paraku seest lõhutud ega tekita erilist soovi neid kasutada. 


Seega peaksidki ühistud oma liftimajanduse suurema luubi alla võtma, kuna lift on ühe mitmekorruselise kortermaja lahutamatu osa ning kõigil elanikel on õigus seda kasutada.