„NATO nähtavuse ja kollektiivse vastutuse parim väljendusviis on NATO õhuturve Balti regioonis,“ märkis Paet. „Eesti soovib, et alates 2015. aastast oleks vähemalt üks õhuturbemissiooni rotatsioonidest aastas Ämari õhubaasis,“ lisas ta.

Paeti sõnul jätkab Eesti koostööd USAga ka Afganistanis. „Osaleme koostöös USAga erioperatsioonide üksusega ning vajadusel oleme valmis seda ka pärast 2014. aastat jätkama,“ lausus Eesti välisminister. „Samuti soovime jätkata koostöös USAga arengukoostööprojektide elluviimist,“ ütles Paet. Ta lisas, et seni on olnud edukad ühisprojektid Moldovas ja Valgevenes. „Sooviksime leida võimalusi nende elluviimiseks ka näiteks Kesk-Aasias,“ märkis ta.

Rääkides küberkoostööst ütles Paet, et Eesti on huvitatud sellest nii NATOs kui kahepoolselt. „Oleks kasulik kahepoolse küberkoostöö arengusuunad kirja panna ka ühises koostöödeklaratsioonis,“ ütles Eesti välisminister.

Välisministrid rääkisid ka internetivabadusest ning Paet kutsus Kerryt osalema 2014. aastal Tallinnas toimuval internetivabaduse koalitsiooni kohtumisel.

Paeti sõnul on ka väga oluline läbirääkimiste alustamine Euroopa Liidu ja USA vabakaubandusleppe üle.

USA riigisekretär tõi kohtumisel esile Ameerika Ühendriikide eriliselt häid ja strateegilisi partnerlussuhteid Euroopaga. „Seda kinnitab ka minu esimene välisvisiit just nimelt Euroopasse,“ sõnas ta. Kerry sõnul on ka USA ja Eesti koostöö mitmekülgne ja tihe.

Välisminister Paet kohtus USA riigisekretäri John Kerryga koos Läti välisministri Edgars Rinkevicsi ja Leedu välisministri Linas Linkeviciusega. Paet väljendas kohtumisel toetust Läti ja Leedu soovile saada Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni OECD liikmeks.