Mäggi sõnul on inimeste annetamise motiive võimatu näha. „Ja need ei ole ka olulised, kui nad karjuvalt välja ei paista,“ tõdes ta. Mäggi sõnul vajab enamik inimesi heategevust selleks, et tunda end ühiskonna osana.

"Heategevusel on inimest õilistav ja puhatav mõju. Ahnus on nagu kuritegu, mille eest saatus meid karistab. Headus on looduslik ravim väsinud, kurnatud ja elust räsitud hingele," kõneles Mäggi ja võrdles seda muusikaga, millel on täiuslik harmoonia ja meloodia.

"Kuritegu eraldab, heategu ühendab. Enamik inimesi tahavad olla head või vähemalt paista headena. Isegi kurjategijat tahavad endast jätta head muljet. Headus on tunnustatud olemisviis. Ihnus, ahnus ja enesekeskus aga mitte," ütles Mäggi, kes ei usu, et head teevad ainult rikkad ja edukad. "Väga paljud väga vaesed inimesed teevad rohkem head, kui nad välisel vaatlusel suudaks."

Heategevus on Mäggi sõnul suhtumise, hoolivuse ja elurõõmu väljendus. "Keegi ei pea head tegema, aga kui ta teeb, saab ta ise paremaks inimeseks. Iseenda jaoks esmalt ja siis ühiskonna jaoks," arutles Mäggi. "Inimene, kes ei ole elu jooksul kordagi annetanud, ei aita ühiskonna probleemide lahendamisele kaasa. Kuid koos elades ja moodustades riiki, ei saa me sellist suhtumist heaks kiita."

Mäggi sõnul on annetajate hulgas nii lastega kui lastetuid inimesi. "Oleme saanud ka suuri pärandusi. Motiiv on enamasti seotud mitte konkreetse probleemiga, vaid tulevikku vaatava pilguga," märkis Mäggi. "Kui lapsi endal ei ole, siis tahad, et elu jätkuks ka pärast meid. Kui on lapsed, siis tead, kui raske võib vahel olla ning tahad, et teistel oleks veidigi kergem."

Mäggi sõnul on lastehaigla toetusfond suunatud annetajatele, et neil oleks, kuhu annetada. "Et nad näksid, et kui nemad midagi teevad, läheb elu Eesti paremaks," ütles Mäggi, kelle sõnul on fondi mõte anda inimestele võimalus olla paremad, kui nad olid eile ja soojemad kui nad olid üleeile. "Vahel ju tuleb igal ühel mõte, et teeme mõnele sõbrale head, teeks tasuta tööd, hoiaks kellegi lapsi või lükkaks ära ka naabrimehe lume või auto hangest välja."

Mägi sõnul ravib lastehaigla toetusfond esmalt ühiskonda ja alles siis lapsi. "Inimene, kes kunagi teistele head ei tee, on väga haige," diagnoosis Mäggi. "Inimene, kes teeb, on asunud tervenemise teele. Solidaarsus ja üksteisemõistmine on elutähtsad omadused riigile, mis tahab kesta."

SA Tallinna Lastehaigla Toetusfond kogus 2012. aastal annetustest kokku 342 196 eurot. Aasta suurimaks projektiks oli raha kogumine röntgeniaparaadi ja reanimobiili jaoks, millest põhiosa tuli Kanal 2 saate "Tähed jääl" publikult ja ASilt Selver – mõlemad projektid teostuvad lõplikult käesoleval aastal.