Aasta suurimaks projektiks olid raha kogumine röntgeniaparaadi ja reanimobiili jaoks, millest põhiosa tuli Kanal 2 saate "Tähed jääl" publikult ja ASilt Selver, ütles toetusfondi juhataja Inna Kramer.

Möödunud aasta üheks suurimaks täitunud projektidena nimetas Kramer EMG aparaadi jõudmist lastehaiglasse. "Juba praegu on meie poole teel uus röntgeniaparaat, mida on pikisilmi oodatud," rääkis Kramer. "Ees ootab veel spetsiaalse laste reanimobiili ost – suurem osa summast on juba koos, kuid vajame raha veel mõne lisavarustuses oleva aparaadi jaoks, mille loodame kõigi heade annetajate abiga kokku saada sel aastal."

Lisaks suurtele projektidele toetati heategevusrahast ka mitmeid individuaalprojekte – muretseti üks hingamisaparaat, kuus last said kaasaegse insuliinipumba ja transmitteri, rahastati ravimite ostu, mis ei ole veel jõudnud haigekassa hinnakirja, toetati väga kuluka baklofeenpumba ostu ning paigaldamise operatsiooni 16-aastasele tüdrukule.

Lisaks tasus toetusfond nõuandetelefoni „Lastearst kuuleb“ ülalpidamiskulud, aitas korraldada laste tervisliku toitumise laagrit ja palju muud.

Krameri sõnul kavandatakse sel aastal paralleelselt laste reanimobiili jaoks raha kogumisega veel üht suuremat kampaaniat, millest saadud rahadega toetatakse epilepsiahaigete laste diagnostikat. Samuti toetab fond jätkuvalt diabeedihaigetele lastele kaasaegsete insuliinipumpade ja transmitterite ostu.