"Kui kriis algas, sai Eesti ränga löögi, kuid on praeguseks läbi teinud tõsise taastumise," ütles Rompuy. "Eesti pole mitte ainult heaks näiteks, vaid ka inspiratsiooniks, kuidas majanduskriisis toimida."

Euroala jaoks oli eelmine aasta Rompuy hinnangul pöördpunkt - enam ei räägita sellest, kas euroala jääb alles. "Kuid me ei tohiks enesega liiga rahul olla," lisas Rompuy, kelle sõnul on Euroopas raske aeg, aga kriisi ajal tehtud otsused on seda tähtsamad.

Itaalias toimuvaid valimis kommenteerides ütles Rompuy, et demokraatlike valimiste tulemusi tuleb austada. Nüüd on kord juhtivate poliitikute käes „Ma olen kindel, et Itaalia on ka tulevikus Euroopa Liidu stabiilne partner,“ ütles Rompuy.

Rompuy väljendas oma usku, et ka Euroopa parlament jõuab järgmise finatsperioodi eelarve osas kokkuleppele. Ta ütles, et on täiesti kindel, et Euroopa Parlament täidab oma kohuse. „Selleks kulub aega, aga kiiret pole meil kuskile,“ sõnas Rompuy.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul räägiti täna sellest, mida Euroopa Liit ja Eesti hakkavad tegema Eurooap Liidust saadavate vahenditega.

Ansip lisas, et räägiti ka Ukrainast ja märkis, et Eesti toetab Ukraina tihedamat lõimumist Euroopa Liiduga.