Kardioloogiakliiniku juht Remigijus Žaliūnas ütles BNS-ile, et Uspaskich viidi haiglasse öösel vastu teisipäeva.

Ta lisas, et poliitikule tehakse analüüse ning peagi selgub, kas südamerabanduse diagnoos osutub õigeks.

"Minu arvates on tema seisund stabiilne, tema elu ohus ei ole," ütles ta ja lisas, et lõplik diagnoos selgub mõne päeva pärast.

Uspaskichi haigestumist kinnitas ka valitsusse kuuluva tööerakonna parlamendisaadik Vytautas Gapšys, kelle sõnul ei saanud Uspaskich tervisehädade tõttu juba esmaspäeval ühest telesaatest osa võtta.

Uspaskich keeldus esmaspäeval Vilniuse ringkonnakohtule oma topeltraamatupidamises süüdistatava erakonna protsessil tunnistusi andmast.

Poliitik ütles, et ta ei usalda seda kohut.

Algul väitis Venemaalt pärit Uspaskich, et ta vajab ettevalmistumiseks aega, sest leedu keel pole talle emakeel ja ta kartvat sõnastusega eksida. Pärast lühikest nõupidamist advokaadiga ütles Uspaskich, et kogu kohtuprotsess "käib tellimuse peale".

Süüdistuse järgi on tööerakonna raamatupidamises jäänud aastatel 2004-2006 kajastamata rohkem kui 24 miljoni liti (6,9 miljoni euro) ulatuses tulusid ja enam kui 23 miljoni liti ulatuses kulusid, samuti süüdistatakse parteid ligi nelja miljoni liti riigimaksude tasumata jätmises.

Süüdistuse on saanud Tööerakonna juht Viktor Uspaskich, parlamendi aseesimees Vytautas Gapšys ja seimi liige Vitalija Vonžutaitė, lisaks neile on kohtupingis ka endine parteikassa hoidja Marina Liutkevičienė ning erakond kui juriidiline isik.

Kohus ei saa jätkuda, kui kõiki süüaluseid kohal ei viibi.