De Maizière ütles pühapäeval avaldatud intervjuus Frankfurter Allgemeine Zeitungis, et Saksa avalikkus on Bundeswehri sõdurite suhtes toetavamaks muutunud, kuid paljud sõdurid ei adu seda ja ootavad meeleheitlikult heakskiitu. „Neil on mõistetav, kuid tihti liialdatud tunnustusvajadus. Nad on võibolla praktiliselt sellest sõltuvaks muutunud,“ ütles de Maizière The Locali vahendusel.

„Lihtsalt lõpetage tunnustuse lunimine,“ ütles kaitseminister. „Inimene ei saa teiste heakskiitu seda küsides, vaid head tööd tehes.“

Saksa Bundeswehri liidu esimees Ulrich Kirsch ütles aga, et ministri sõnadevalik oli pettumust valmistav ja absoluutselt ebasobiv.

„Saksa sõdurid ei luni midagi – ei tunnustust ega midagi muud,“ ütles Kirsch.

Kui sõduritel on suurem vajadus austuse ja tunnustuse järele, siis sellepärast, et pikka aega on nad neid asju liiga vähe saanud, leiab Kirsch.

Opositsiooniliste sotsiaaldemokraatide kaitsepoliitika eestkõneleja Rainer Arnold ütles, et välja arvatud ebaõnnestunud sõnadevalik mõistab ta de Maizière'i seisukohavõttu.

„Mõnikord tuleb sõduritele seletada, et see pole austuse puudumine armee vastu, kui sõjalisi operatsioone vaadatakse skeptiliselt,“ ütles Arnold Süddeutsche Zeitungile.