"Ajateenistus on auasi. Eesti riigi kaitseks on üha enam noori mehi ja naisi vabal tahtel valmis astuma ajateenistusse. See teeb siirast rõõmu," vahendab BNS kaitseväe juhataja sõnu.

Eesti riigi ja Kaitseväe ülesanne on Terrase sõnul teha kõik selleks, et ajateenistuses oleksid loodud parimad võimalused ja tingimused sõjaliseks väljaõppeks. "Samuti anname endast parima, et ajateenijate elamistingimused vastaksid kaasaja nõuetele," lisas Terras.

"On hea meel, et suurem osa lapsevanematest saadavad oma poegi ja tütreid Eesti riiki teenima kindlas teadmises, et ajateenistuses omandatud teadmised, oskused ja meelsus jäävad püsima kogu eluks. Peatselt oma poega ajateenistusse saatva isana loodan südamest, et ta võtab sellest kogemusest oma ellu kaasa parima," sõnas Terras.

Ajateenistuses saadud väljaõpe ja oskused panevad Terrase kinnitusel aluse tugevale reservväele ja nii on ka teenistus reservis riigikaitse ja kaitseväeteenistuse loomulik osa. "Täna on just reservõppused see koht, kus on võimalik anda panus oma riigi ja rahva kaitseks!" ütles kaitseväe juhataja.

"Ka tööandjad, kolleegid ja lähedased saavad anda oma osa kaitsevõime kindlustamisse – toetada ja suhtuda mõistvalt reservväelasest kolleegi või pereliikme osalemisse õppekogunemistel," kinnitas Terras.

Eesti kaitseväelased on pälvinud kaitseväe juhataja kinnitusel tunnustust kõikjal, kus neil on tulnud teenida. "Eesti kaitseväelane on hea ja usaldusväärne sõdur ja relvavend. Meie üksused on koos liitlastega osalenud sõjalisel missioonil Afganistanis juba kümme aastat. Mulle on korduvalt kinnitatud meie ohvitseride ja allohvitseride kõrget võitlejamoraali ja maailma tasemel oskusi," sõnas ta.

"Elukutselise kaitseväelase amet peab olema au sees. Seda peab tunnustama ja esile tõstma. On oluline, et meie kaitseväe ridadest ei lahkuks parimas eas ja suurte kogemustega ohvitserid ja allohvitserid. Riigi ülesanne on nende meeste ja naiste panust väärtustada," rõhutas kaitseväe juhataja.

"Meie osalemine missioonidel erinevates sõjakolletes teenib ülimat eesmärki, milleks on Eesti riigi ja rahva julgeolek," ütles Terras. #Läbi oma rahvusvaheliste kohustuste täitmise oleme muutunud arvestatavaks partneriks NATO-s ja Euroopa Liidus. Meie sõnaga arvestatakse. Meile võib kindel olla," lisas ta.

"Iseseisva riigina oleme osalenud julgeoleku loomisel ja tagamisel erinevates kriisikolletes raja taga pea 20 aastat. Meie keskel on ligi kaks ja pool tuhat inimest, kes on oma riiki teeninud kodust kaugel. Nende seas on meie kaasvõitlejad, kes on teenistuses andnud kalleima – elu," ütles kaitseväe juhataja. "Üle 130 mehe ja naise on saanud haavata. Nemad on meie veteranid. Nende panuse väärtustamine on meie kõikide auvõlg," sõnas ta.

Veteranid ja nende perekonnad vajavad Terrase sõnul kindlamat tuge ja laiemat tähelepanu kogu ühiskonna poolt. "Kahe kuu pärast, täpsemalt Jüripäeval, on kõik oodatud siin samas Vabaduse väljakul tähistama esmakordselt veteranipäeva. Me ei unusta ka neid Eesti kodanikke, kes 20. sajandi sõdades on jätnud oma elu ja tervise," kinnitas kaitseväe juhataja.

Eesti jaoks on Terrase sõnuloluline tugev ja hästi toimiv liitlassuhe. "Lisaks kogemustele ja koostööle, mida oleme ammutanud sõjakolletes, on üha tähtsam üheskoos õppustel viimistleda teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud kollektiivse kaitse tagamiseks," ütles ta.

"On selge, et Eesti riigi kaitsmine peab tuginema läbimõeldud otsustele, mis esmase kaitsevõime ja NATO liitlaste panuse koosmõjul tagavad meie riigi ja rahva julgeoleku," sõnas Terras.

Terrase sõnul peavad Eesti inimesed ikka ja jälle endale meelde tuletama, et iseseisvus ja vabadus ei ole kunagi olnud, ega saa kunagi olema iseenesestmõistetavad. "Meie rahva ja vabaduse kaitseks on loodud Eesti riik. Elagu Eesti Vabariik!" ütles Terras.