"Ühendkuningriigis on pikka aega toetatud puuetega inimeste sporti ja aktiivset eluviisi. London 2012 paraolümpia tõstis avalikkuse toetuse invaspordile uuele tasandile, sealhulgas ka nende inimeste osas, kes vaatavad invaspordi üritusi," ütles Suurbritannia suursaadik Eestis Chris Holtby kaitseväe peastaabi teatel.

Ta lisas, et veebruari lõpus kohtuvad Briti ja Eesti invaspordi eksperdid, et jagada kogemusi ja ideid Eesti invaspordi tugevdamiseks.

Teenistuses vigastada saanud kaitseväelaste jaoks kulmineerub päev kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terrase vastuvõtuga.

Kaitseväes on praeguseks teenistusülesannete täitmisel viga saanud 275 kaitseväelast, neist 18 operatsioonil "Iraagi vabadus" ja 159 Afganistani sõjalisel operatsioonil. Püsivalt raske vigastuse on aga saanud 36 kaitseväelast, neist 27 jätkab tegevteenistust kaitseväes.

Kaitseväe tugikeskuse põhiülesanne on sõjalistel operatsioonidel osalevate kaitseväelaste ja nende perede psühhosotsiaalne toetamine ning sõjalistel operatsioonidel haavata saanud kaitseväelaste ja nende lähedaste toetamine ning rehabiliteerimine.

Tugikeskus kuulub administratiivselt Kaitseväe Logistikakeskuse koosseisu. Tugiteenuste osutamise eest kaitseväe peastaabi tasandil vastutab kaptenmajor Toomas Kasemaa juhitav tugiteenuste jaoskond.