Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt märkis siseministeeriumile saadetud kirjas, et PPA on on korraldanud igal aastal erakorralisi riigihankeid, et asendada avariides hävinenud sõidukeid ning soetada erakorraliselt uusi sõidukeid näiteks korruptsiooni- ja narkoennetuseks, vahendab BNS.

"Tulenevalt riigihangete seadusest tuleb sel juhul läbi viia avatud riigihanke menetlus, mis kestab sõidukite kättesaamiseni keskmiselt kuus kuud, samal ajal on põhitöö tegemine sõidukite puudumisest häiritud," nentis Küüt.

Vältimaks iga-aastaste erakorraliste hangete läbiviimist ning tagamaks põhivaldkondade sõidukite vajadused, soovib PPA läbi viia raamhanke, et asendada võimalikke avariides hävinevaid rendisõidukid ning rendisõidukeid, millede liisingulepingud lõpevad aastatel 2014-2017.

Raamhanke läbiviimisel sõlmitud lepingu alusel ei teki kohustust sõidukeid osta, kui nende järele vajadust pole.

2014. aastal tahab PPA hankida viis sõidukit avariides hävinenud autode asemele või lisavajadusteks.

2015. aastal kuulub lõppevate liisingulepingute alusel asendamisele üheksa sõidukit. Avariides hävinenud autode asemele või lisavajadusteks kavandab PPA 2015. aastal juurde hankida neli sõidukit.

2016. aastal tuleb PPA-l liisingulepingute lõppemise tõttu juurde hankida 163 sõidukit. Avariides hävinenud autode asemele või lisavajadusteks kavandab PPA 2016. aastal juurde hankida kaheksa sõidukit.

2017. aastal tuleb PPA-l liisingulepingute lõppemise tõttu juurde hankida 151 sõidukit. Avariides hävinenud autode asemele või lisavajadusteks kavandab PPA 2017. aastal juurde hankida 10 sõidukit.