Harju maakohus võttis Autorollo hagi menetlusse eelmisel reedel. "Praeguste andmete kohaselt on kostjatest hagiavalduse ja kohtu määruse kätte saanud Keit Pentus-Rosimannus, Rain Rosimannus ja Väino Pentus," ütles Delfile Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots.

"Kohus andis hagi menetlusse võtmise määruses kostjatele aega hagile vastata 25 päeva jooksul alates määruse ja hagiavalduse kättetoimetamisest," sõnas Ots.

Tallinna ringkonnakohtust jõudis hagi Harju maakohtusse tagasi eelmisel nädalal, mil kohus andis hagejatele seitse päeva aega, et hagi hinda ja selle arvutamist täpsustada, kuna hageja oli oma nõuet muutnud ajal, mil toimik oli ringkonnakohtus.

Seitset päeva hagejatel vaja ei läinud ja hagi võeti menetlusse juba paar päeva hiljem. Otsa sõnul on hagi hind nüüd 579 906,54 eurot.

Nõude suurus kasvas 80 000 eurot

Maakohus saatis möödunud aasta detsembri alguses laekunud hagi sama kuu lõpus ringkonnakohtusse, sest hagejad tahtsid vabastust 5000-eurosest riigilõivust ja polnud nõus kohtu pakutud võimalusega tasuda summa viies osas.

Ringkonnakohus ei jõudnud aga oma seisukohta välja käia, kuna enne otsustasid hagejad ise, et on asjaga kiiremini edasi liikumise nimel nõus siiski maakohtu pakutud võimalusega tasuda riigilõiv osade kaupa, ja võlausaldajad tegid Autorollo eest esimese 1000-eurose osamakse 17. jaanuaril.

Ühes riigilõivu tasumisega täiendas Autorollo jaanuaris ka oluliselt hagiavaldust - nimelt on uurimise käigus välja tulnud arvukalt uusi tõendeid ja asjaolusid. Seetõttu tuligi hagejail pärast toimiku maakohtusse tagasi jõudmist eelmise nädala keskel nõude rahalist suurust täpsustada.

Prokuratuur alustas mullu 16. märtsil OÜ Autorollo pankrotihalduri avalduse alusel kriminaalmenetlust pankrotiavalduse õigeaegse esitamata jätmise tunnustel.

Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa vastu esitati 3. detsembril Harju maakohtule ligi 500 000 euro suurune hagi, sest neid süüdistatakse Autorollo üle tegeliku kontrolli omamises ja firma varast tühjaks kantimises. Nüüd on hagi suurus ligi 580 000 eurot.

Nii Keit Pentus-Rosimannus kui tema abikaasa on kõiki süüdistusi eitanud.