Sel aastal 35. korda välja antava Diagrami aasta veidraima raamatupealkirja auhinna nominendid on „Kas Hitler oli haige?“ (autorid Henrik Eberle ja Hans-Joachim Neumann), „Põhja-Ameerika pööningud: tuvipööningud“ (Jerry Gagne), „Kuidas teritada pliiatseid“ (David Rees), „Jumala sirgeldused: Peenise elukäik“ (Tom Hickman) „Kanala kollikindlustamine“ (Reginald Bakeley) ja „Kuidas teekannusoojendajad muutsid maailma“ (Loani Prior), vahendab The Bookseller.

„Inimesed võivad mõelda, et see preemia on lihtsalt väike nali, aga mina arvan, et see juhib teretulnud tähelepanu alahinnatud kunstile. Kirjastajad ja raamatumüüjad teavad väga hästi, et pealkiri võib otsustada kogu raamatu müügi. „Traktorite lühiajalugu ukraina keeles“ on müünud tänaseks ligi miljon eksemplari ning sellised raamatud nagu „Lõhepüük Jeemenis“, „Guernsey Kirjanduse ja Kartulikoorepiruka Selts“ ning „Saja-aastane mees, kes ronis aknast välja ja kadus“ võlgnevad ilmselt kõik tänu oma edu eest nimele,“ ütles Diagrami preemia koordinaator Philip Stone.

Võitja selgub internetis aadressil http://www.welovethisbook.com/diagram-prize-2013 toimuva rahvahääletuse tulemusena ja tehakse teatavaks 22. märtsil.

Diagrami preemia asutas Frankfurdi raamatumessil Diagram Groupi looja Bruce Robertson. Selle esimene laureaat 1978. aastal oli „Alasti hiirte teemalise teise rahvusvahelise seminari arutelud“.