„Ma ei arva, et me oleme absoluutselt ideaalne, mudelühiskond ja absoluutselt ideaalne riik. Meil on omad probleemid, me näeme ja teame neid, meil on noor kodanikuühiskond ja noor arenev demokraatia, puudujääkidega. Aga arvata, et Venemaa on mingisugune autokraatia, kus rikutakse inimõigusi, kus toimuvad mingisugused arusaamatud sündmused inimõigustega, ei ole tõsiseltvõetav, kuigi selline vaatenurk on olemas,“ ütles Medvedev, vastates küsimusele inimõiguste austamise ja punkbändi Pussy Riot liikmete süüdimõistmise kohta, vahendab Lenta.ru.

Medvedev lisas, et hinnangud Pussy Rioti tütarlaste esinemisele Lunastaja Kristuse kirikus on Vene ühiskonnas väga erinevad. „Arvata, et on olemas mingi tõene seisukoht, on minu arvates vale,“ ütles peaminister.

Medvedevi sõnul oleks Pussy Rioti liikmete karistus võinud olla leebem. „Võibolla ei oleks tingimata olnud vajalik kõige karmimaid karistusmeetmeid rakendada, piisanuks millestki vähem karmist, võtta vastu leebemad otsused. Aga on olemas kohtuotsus, mis omandas seaduse jõu,“ ütles Medvedev.